Λίγα λόγια
για το εργαστήριο μας


Εμπειστευτείτε την εμπειρία μας

Ο Πανάγου Ευθύμιος, από το 1991, οπότε ιδρύθηκε η επιχείρηση «Το Παραδοσιακό» στη Νέα Αγχίαλο Μαγνησίας, δημιούργησε με συνεχή κόπο και μεράκι μία μικρή οικοτεχνία, έχοντας πάντα ως πρώτο μέλημα την άριστη ποιότητα των παραγόμενων προϊόντων. Η οικοτεχνία αυτή τροφοδοτούσε, αρχικά κυρίως, τα χωριά του Πηλίου, με όραμα τη βιοτεχνία που σήμερα τροφοδοτεί την Ελλάδα με τα παραδοσιακά ζυμαρικά μας. Τριάντα χρόνια μετά, η βιοτεχνία μας, έχοντας περάσει στη δεύτερη γενιά παραγωγών, διατηρεί τις ίδιες αξίες, την αγνότητα και την άριστη ποιότητα των προϊόντων της, με βάση την ίδια συνταγή από το Πήλιο, όπως μας τη μετέφερε η γιαγιά μας. Παράγουμε και συσκευάζουμε τα προϊόντα μας κατά βάση χειροποίητα, με πρώτες ύλες πάντα ελληνικές και κυρίως της περιοχής μας. Στα πλαίσια της ελληνικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας και κανόνων υγιεινής, συνδέουμε την παράδοση με τις σύγχρονες απαιτήσεις.


  • Σπιτική φροντίδα

  • Μεράκι

  • Παραδοσιακές συνταγές


Τα ζυμαρικά μας

Στην Ελλάδα, από την αρχαιότητα,  τα ζυμαρικά θεωρούνταν ως μια από τις πιο θρεπτικές τροφές. Μάλιστα, ήταν έθιμο να φτιάχνουν ζυμαρικά για τις λεχώνες, καθώς υπήρχε η αντίληψη ότι χάριζαν δύναμη στη μάνα και το βρέφος. Μέχρι τα μέσα του 19ου αιώνα τα μοναδικά ελληνικά ζυμαρικά ήταν οι παραδοσιακές χυλοπίτες και ο τραχανάς, τα οποία παρασκεύαζαν οι οικογένειες στα σπίτια τους. Στο Πήλιο, η παρασκευή της χυλοπίτας βασίζεται σε συνταγή που μεταφέρεται από γενιά σε γενιά και απαραίτητη προϋπόθεση για την ιδιαίτερη γεύση της είναι η χρησιμοποίηση αγνών και ποιοτικών πρώτων υλών, όπως τα αυγά και το γάλα.


Η Πορεία μας

Η ιστορία μας

Η αρχή

Η επιχείρηση μας ξεκίνησε το 1991 τροφοδοτώντας με παραδοσιακά ζυμαρικά τα χωριά του Πηλίου, την αγορά της πόλης του Βόλου και γενικά της Μαγνησίας.

Η πρώτη συνεργασία

Έναρξη συνεργασίας με μια εκ των μεγαλύτερων και ποιοτικότερων αλυσίδων Super Market στην Ελλάδα, την οποία εξακολουθούμε να τροφοδοτούμε με ιδιωτική ετικέτα (private labeling).

Νέες εγκαταστάσεις

Μεταφερθήκαμε σε ιδιόκτητες σύγχρονες εγκαταστάσεις 400 τ.μ. επεκτείνοντας την παραγωγική μας δυνατότητα , καθώς και το πελατολόγιο μας.

Lidl Hellas

Έναρξη συνεργασίας με την «LIDL Hellas», όπου μέχρι και το 2021 τροφοδοτήσαμε με μεγάλη επιτυχία την αλυσίδα Super Market πανελλαδικά, με περισσότερους από 80 τόνους ζυμαρικών με την επωνυμία μας, κάνοντας έτσι γνωστά τα ζυμαρικά «Πανάγου» σε όλη την Ελλάδα.

Νέες συνεργασίες

Έναρξη συνεργασίας, επίσης με την μορφή ιδιωτικής ετικέτας (private labeling), με ακόμα μια εκ των βασικών και σταδιακά ανερχόμενων αλυσίδων Super Market στην Ελλάδα.

Κρητικός

Έναρξη συνεργασίας με την αναπτυσσόμενη αλυσίδα Super Market «ΚΡΗΤΙΚΟΣ», με την δική μας επωνυμία.

 

Το Παραδοσιακό σήμερα


Εν έτει 2022, τα προϊόντα μας βρίσκονται σε πάνω από 700 σημεία πώλησης σε όλη την Ελλάδα, διατηρώντας την παραδοσιακή ταυτότητά τους.
Παράλληλα, έχει δοθεί ιδιαίτερη μέριμνα στη διασφάλιση της ποιότητας, καθώς η επιχείρηση μας κατέχει την ανώτατη βαθμίδα πιστοποίησης καταλληλότητας τροφίμων.

 

Ελληνικές Πρώτες Ύλες


Όλες μας οι πρώτες ύλες παράγονται στην Ελλάδα και πολλές από αυτές τοπικά, στηρίζοντας την εγχώρια οικονομία.

+30 2428 076845


Email info@toparadosiako.eu